W związku ze Światowym Dniem Chleba przypadającym 16 października oraz z obchodami Tygodnia Chleba na Zakwasie i Zdrowego Stylu Życia, jak co roku w naszej szkole młodzież z kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych wypiekała chleb na zakwasie.
Cała społeczność szkolna miała okazję degustować i smakować świeże wypieki, które wypełniły szkołę zapachem domowego chleba.
Na to wydarzenie zaprosiliśmy uczniów ze Szkoły Podstawowej w Konarzycach, aby przekazać im ideę wypieku chleba na zakwasie i zaprezentować proces jego powstawania – „od ziarenka do bochenka”.
Przy tej okazji zaprezentowane zostały również kierunki kształcenia w naszej szkole:
 
     • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych – wypiek chleba i degustacje,
     • Technik Hotelarstwa – sporządzanie i serwowanie koktajli bezalkoholowych,
     • Technik Budownictwa – inwentaryzacja pomieszczeń oraz wykańczanie wnętrz,
     • Liceum Mundurowe – prezentacja kierunku i jego oferty edukacyjnej.

Wspólne spotkanie przebiegło w miłej, pełnej zapachów i uśmiechu atmosferze. Dziękujemy wszystkim uczniom i nauczycielom za zaangażowanie w przygotowanie tego wyjątkowego dnia!

Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy
Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy
Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy Aż miło na duszy, jak świeży chleb puszy  

Nasi partnerzy


 

politechnika atlas  prefbet rockwool gromada1 belfort1 Pwsiip  mt_ignore: