16 października 2020 r. obchodzimy Światowy Dzień Chleba, ustanowiony przez Międzynarodowy Związek Piekarzy i Cukierników. Z tej okazji Panie: Edyta Trzaska i Ewa Bogulas z klasą 2 TŻp zorganizowały warsztaty pt. „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia - szkoła 2020”. Uczniowie branży gastronomicznej poznali proces wyrabiania chleba począwszy od przesiewania mąki, wykonania zaczynu, wygniatania i wyrastania ciasta, dekoracji aż po jego wyjęcie z pieca. Warsztaty pieczenia chleba połączono z jego degustacją, na którą zaproszono społeczność szkolną.
Dziękujemy za możliwość smakowania chrupiącej kromki upieczonego chleba.
Surowce i materiały do pieczenia chleba zakupiono w ramach ŁPPiRPAoIU na 2020 r. „Nasze życie to wybory”

 

Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba
Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba
Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba
Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba
Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba
Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba
Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba
Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba
Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba Światowy Dzień Chleba   

Nasi partnerzy


 

politechnika atlas  prefbet rockwool gromada1 belfort1 Pwsiip  mt_ignore: