Informacje dla zainteresowanych udziałem w drugim etapie projektu „Wiedza w praktyce – zagraniczne staże” w ramach programu Erasmus+ finansowanym ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.

Projekt skierowany jest do uczniów/uczennic obecnych klas III Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących Nr 4 w Łomży o profilach zawodowych: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa i technik budownictwa.

W ramach projektu grupa 25 uczniów/uczennic z ZSTiO Nr 4 w Łomży wyjedzie na Litwę (Kłajpeda), gdzie w okresie od 30.04.2018r. do 18.05.2018r. odbędzie trzytygodniowy staż w litewskich przedsiębiorstwach w branżach spójnych z obranym przez siebie profilem kształcenia.
Realizacja staży zostanie poprzedzona przygotowaniem językowym – dodatkowe zajęcia z języka angielskiego oraz kulturowym.
Udział w projekcie jest bezpłatny.
Uczniowie zakwalifikowani do udziału w stażach mają zapewniony: transport, zakwaterowanie, wyżywienie, miejsce realizacji stażu, ubezpieczenie, opiekę dwóch nauczycieli, wycieczki kulturowe.
Rekrutacja do projektu rozpoczyna się 08.01.2018r. i docelowo wyłoni:
  6 uczniów/uczennic o profilu kształcenia: technik hotelarstwa
15 uczniów/uczennic o profilu kształcenia: technik żywienia i usług gastronomicznych
  4 uczniów/uczennic o profilu kształcenia: technik budownictwa
Szczegółowy regulamin rekrutacji i uczestnictwa w stażach dostępny jest na stronie szkoły.
Formularze zgłoszeniowe (A, B, C) są dostępne na stronie szkoły oraz w Biurze Projektu u Pana Kazimierza Dudy.
Wypełnione formularze zgłoszeniowe należy składać w Biurze Projektu u Pana Kazimierza Dudy do 16.02.2018r.
Wyniki rekrutacji zostaną podane do wiadomości na stronie szkoły w zakładce PROJEKTY najpóźniej do 21.02.2018r.

Formularz zgłoszeniowy do pobrania


Biuro Projektu: Zespół Szkół Technicznych i Ogólnokształcących Nr 4 w Łomży
ul. Zielona 21, 18-400 Łomża, POLSKA
telefon +48 86 216 52 18, fax: +48 86 216 52 19, e- mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.